חומרים מחוץ לקופסה
הבלוג הוא בית הקבע היציב לכתיבה ארוכת שנים בפלטפורמות שונות, ואני שמחה להזמין אתכם אליו.
זו הזדמנות להכיר מקרוב את הגישה שלי כמטפלת בנוער ובצעירים ולהיחשף לייחוד ולתועלות הבלתי רגילות שניתן להפיק מתהליכים טיפוליים יצירתיים.
אם אנחנו עדיין לא מכירים ומסקרן אתכם לדעת איך התחלתי לכתוב- כל זאת ועוד על בפוסט "טוב שבאת!".
אני מזמינה אתכם לקרוא, להגיב (גם למה שעלה כבר מזמן, אני קוראת הכל), להגיב וליצור קשר.
אני כאן.
איך להציע למתבגר.ת שלך להתחיל טיפול נפשי (בלי חרטוטים ובלי ריבים)?
יש לא מעט דברים בחיים שברור לנו שהם חשובים, טובים או שישפרו את החיים שלנו ובכל זאת אנחנו דוחים אותם ואף נמנעים מהם במשך תקופות
מההתחלה
הרגע בו אני עומדת ליד הדלת, דקה לפני פגישה ראשונה, גורם לראש לרוץ במאתיים קמ"ש, לנסות לחבר מהנקודות הידועות שלי מהשיחה הטלפונית שלפני המפגש תמונה כלשהי, סקיצה ראשונית, משהו קלוש שאפשר להחזיק בו. זה רגע של אי ודאות אבל גם של סקרנות, שאלות והתרגשות.
הצבעים של הילה
אתחיל בוידוי קצת מוזר: כשמישהו או מישהי מלמדים אותי משהו חדש או חושפים אותי לדבר שלא הכרתי- אני מייד קוראת לו על שמם. כך למשל
טוב שבאת!
תמיד כתבתי. שירים, ברכות יום הולדת ארוכות ומשתפכות. פעולות לצופים, מכתבי אהבה, רשימות עתירות סעיפים של חלומות ושאיפות לעתיד. רעיונות שארצה להגשים, יוזמות מפורטות בעזרתן
תאכלו סופגניות
כל שנה לקראת החגים עולים מחדש קולות המתבגרות והמתבגרים שנכנסים לדריכות, למצב בלימה על המתקפה הקרבה. בקרב הזה יש שתי חזיתות- חזית הבופה וחזית המבוגרים המיוסרים למראה הבופה. קשה להכריע מי מהן קשה יותר. אני מהמרת על השניה
נוער הולך לאיבוד
נער קם בדקה לשמונה.
לא מסתרק, לא מצחצח שיניים.
הוא באותה פיז'מה כבר יומיים שלושה.
הבית שקט, האחים הקטנים במסגרות, ההורים עובדים. הוא לבד.
גל שני
אם בסגר הראשון היתה אוירה כללית של הכנת לימונדה, הפקת המקסימום מהמצב ומהזמן עם הילדים ובבית, שפע מתכונים לחביצת חמאה ולתפירת בגדים מוילונות – עכשיו ההרגשה הכללית שונה לגמרי. יש קדרות, וייאוש.
מתמקמת ומזמינה אליי
פתאום יש לי מקום בתוך הבית, שהוא לא רק קליניקה אלא ממש סטודיו, מקום גדול ומרווח לעבודה. יש לי מקום גם לעצמי, לעבוד וליצור, ומעכשיו גם למטופלות.ים חדשות.ים באמצעות אמנות (החל מגיל 10) ולליווי הורים באופן מותאם ואישי.
המריונטה של סבתא רותי
יש לי סבתא רותי, נינג'ה צברית תל אביבית בלב (ומודיעינית בפועל) בת שמונים ועוד קצת. בכל פעם שאנחנו נפגשות אני לא מאמינה שזה הגיל שלה, שמונים ומשהו, ושאני בת שלושים ומשהו, או יותר נכון כמעט בת ארבעים.
גולות
בקיץ הקרוב אנחנו עוברים דירה, עוזבים את מודיעין ועוברים לגור בקדימה. מהלך שהבשיל במשך שנים רבות ואיכשהו הגיע למימוש רגע לפני שכל העולם התהפך. אני מתחילה לחפש לי חלקים חדשים למכונה המתהווה, קשרים חדשים שם ובאיזור, ברמה האישית והמקצועית.
תקווה לעתיד
קשה לי עם תיאוריות של לימונדות ולמצוא את הטוב ואת ההזדמנות. אחרי שהות של כמה ימים עם השאלה הזו שהפציעה בראש שלי, אחת התשובות החשובות אליהן הגעתי היא שהדבר החשוב ביותר שאפשר להציע כרגע לכל בני ובנות ביתי, כולל לעצמי, הוא תקווה לעתיד – במובן הכי מעשי שיש.
יוצאים לדרך
החלטתי לעשות מה שאני יכולה במצב כזה, ופשוט לתאר איך אני מתארגנת לקראת התקופה הקרובה, במטרה לעזור לילדים שלי לא לטפס על הקירות (או לטפס פחות) ולא להתחרפן בעצמי מהסטטיות הקלסטרופובית של הימים האלה.
מסיבת ליל האחד בספטמבר
עברו כמעט עשרים שנים מאז שסיימתי תיכון ועדיין, לא משנה מה, בלילה שלפני תחילת הלימודים אני מתמלאת מועקה, לא יכולה לישון, מסתובבת בבית כמו סהרורית, מלאת טרדות אשר הולכות ומתעצמות, דווקא כי עכשיו זו לא אני פה על הפרק, אלא הילדים שלי. אז הלילה, בניסיון להרגיע את עצמי, החלטתי להזמין למסיבה מיוחדת כמה נשים חשובות.
צחוק צחוק
בעיני הומור זה דבר ממש רציני, זו אומנות, דבר שכדאי להכניס לחיים לפחות כמו כושר גופני, ואיכשהו- לכושר גופני יצא שם חיובי של משהו שקשור באיכות חיים, למרות שבינינו- מדובר בסבל בהרבה מקרים.
פרפרים
על כל הפעמים האלה בהן מגיעים אליי הורים למתבגרים ומשתגעים שהילד שלהם לגמרי לא במסלול אליו הם כיוונו אותו, שהוא עושה להם דווקא, מתבצר בעמדתו, הולך ומתגלם בפקעת של עצמו …
המגירה הסודית
בשולחן הגדול שבמרכז החדר, יש מגירה סודית. מגירה קטנה שנחה על שני פסי עץ, לא על מסילה, והיא סודית כי היא ממוקמת ממש במרכז השולחן, בבטן הפלטה עליה עובדים. את המגירה גיליתי רק כמה ימים אחרי שהשולחן הועמד בחדר. הפתעה לא צפויה שלא ביקשתי.